facebook tracking

Intervjutips

Läs på om jobbet och arbetsgivaren
Se till att du har läst jobbannonsen några gånger och lär känna din potentiella arbetsgivare genom att surfa runt på deras webbsida eller följa dem på sociala medier. Förkunskap om tjänsten får dig att framstå som engagerad och professionell. Samtidigt får du en uppfattning om jobbet du söker.

Var nyfiken!
Även om du är påläst och känner till jobbet – glöm inte att ställa frågor om sådant som annonsen inte nämner. Nyfikenhet är synonymt med engagemang, och märks bäst när du är intresserad.

Bli expert på dina erfarenheter
Tänk på ditt skrivna CV som ett komplement till dina erfarenheter och inte ett ordagrant manus. De riktiga erfarenheterna berättar du om mer ingående under intervjutillfället. Därför är bra att vara påläst om dig själv och innan intervjun plocka fram dina olika arbetslivserfarenheter från minnet.

Vilken roll fyller du?
En arbetsplats är fylld med olika personligheter och egenskaper. Föreställ dig  den nya arbetsplatsen och fundera över hur dina personliga egenskaper och meriter passar in. Berätta både om styrkor svagheter!

Klä dig professionellt men bekvämt
En arbetsintervju kräver varken kostym eller klänning, men en presentabel look i rena och hela kläder som du trivs i är alltid ett bra tips samt att inte ta på sig för mycket parfym då många arbetsplatser har känsliga medarbetare.

Kom i tid!
Hur enkelt det än låter så är tidsmarginalerna ofta små när du väl ska hitta till din intervju. Kolla upp resvägen i förväg och se till att du är på plats 5-10 minuter innan din avtalade intervjutid.

Var dig själv
Det svåraste och enklaste på samma gång: var dig själv. Kom ihåg att du har blivit kallad på intervju för att rekryteraren redan tycker att din profil är intressant för den aktuella tjänsten. Du har all rätt att slappna av och lita på dina egna förmågor. Lycka till önskar vi på N4!

Börja leta jobb redan nu!

Skapa konto och ladda upp ditt CV nu.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor